Wat kan je doen tegen migraine of hoofdpijn?

Door: Toby Makmel

Het zijn van die problemen waar de omgeving vaak niet veel begrip voor heeft. Hoofdpijn en migraine. Er is aan de buitenkant ook niets aan je te zien als je kampt met vreselijke hoofdpijn of een migraineaanval hebt. Toch zorgt het ervoor dat je op die momenten niet goed kunt functioneren. Je meldt je van ellende ziek op je werk en zegt feestjes of andere leuke uitstapjes af. Een echte oplossing voor dit probleem is er nog niet. Maar wist je dat heel veel mensen met ernstige hoofdpijnklachten enorm veel baat kunnen hebben bij een relatief simpele botox behandeling tegen migraine en hoofdpijn?

botox tegen hoofdpijn

Migraine of hoofdpijn?

We grijpen al snel naar pijnmedicatie als we last van hoofdpijn hebben. Maar voor een goede behandeling van je klachten, moet je eigenlijk weten wat er aan de hand is. Heb je hoofdpijn of migraine?

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een pijn die doorgaans in je hele hoofd zit. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn, zoals o.a.:

  • Een verkeerde werkhouding
  • Het weer
  • Voeding
  • Roken
  • Oogklachten
  • Slapen
  • Onvoldoende drinken
  • Ziekte

Heb je hoofdpijn door één van de hierboven genoemde oorzaken, dan is de remedie niet ingewikkeld. Neem een goede pijnstiller, ga de frisse lucht in, drink veel water en rust goed uit. Als je van je hoofdpijn af bent, neem dan wel maatregelen om de oorzaak van je hoofdpijn aan te pakken, om herhaling te voorkomen.

Migraine

Voor migrainepatiënten is het vaak heel moeilijk om van de hoofdpijn af te komen. Het komt vaak voor dat mensen die hieraan lijden het echt als een belemmering in hun leven ervaren. Tijdens een aanval van migraine kunnen zij namelijk totaal niet meer functioneren.

De pijn ontstaat altijd aan één kant van het hoofd met heftige kloppende en pulserende hoofdpijn. Anders dan met een gewone hoofdpijn, is men overgevoelig voor licht en geluid en heeft met vaak last van misselijkheid en braken.

Over de oorzaken van migraine zijn de meningen nogal verdeeld. Er is hiervoor nog geen wetenschappelijk bewijs. Wat wel bekend is, is dat een migraineaanval onderhavig is aan bepaalde triggers. Die triggers kunnen per persoon verschillen. We geven een paar voorbeelden van triggers:

  • Emoties, zoals stress, ruzie, zorgen, irritaties of opwinding;
  • Lichamelijke oorzaken, zoals grote inspanning, vermoeidheid, slaaptekort;
  • Hormonen, bijvoorbeeld tijdens zwangerschap en menstruatie;
  • De omgeving, bijvoorbeeld met veel lawaai, fel of flikkerend licht en sterke geuren;
  • Eten en drinken. Uit het bijhouden van een voedingsdagboek kan je soms opmaken dat er bepaalde voedingsmiddelen zijn die een aanval uitlokken;
  • Weersomstandigheden, zoals luchtdrukverschillen, hevig onweer, storm, hitte, koude of airconditioning.

Als je last hebt van migraine, weet je ongetwijfeld wel waardoor in jouw geval een aanval getriggerd kan worden. Doordat je dat weet, kan je vaak een aanval voorkomen, al is dat lang niet altijd mogelijk. De huisarts of specialist zal ongetwijfeld goede pijnmedicatie voorschrijven. Meer kan hij niet doen.

Botox tegen migraine en hoofdpijn

Veel mensen die lijden aan ernstige hoofdpijn of migraine laten zich tegenwoordig met succes behandelen met botox. Een paar kleine prikjes op strategische plaatsen zorgen ervoor dat je gedurende een aantal maanden veel minder last zult hebben. Botox kent nagenoeg geen bijwerkingen en wordt door het lichaam weer afgebroken. Je kunt dus met een gerust hart eens proberen of jij er ook baat bij hebt. Grote kans van wel!

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.