5 Botox mythen die je moet weten!

Door: Toby Makmel

Botox is inmiddels zo ingeburgerd in ons leven, dat iedereen precies denkt te weten wat het is en wat je ermee kunt doen. In de praktijk valt dat nog wel eens tegen en blijkt dat je het bij het verkeerde eind had. Daarom hebben we de grootste Botox myths voor je op een rij gezet.

5 Botox mythen

Mythe 1: Met Botox kunnen alle rimpels worden gladgestreken

Helaas is dat niet waar. Botox kan alleen gebruikt worden om dynamische rimpels mee te bestrijden. Dat zijn rimpels die je krijgt door mimiek, zoals bijvoorbeeld de welbekende kraaienpootjes. Doordat de Botox de spieren in het behandelde gebied laat ontspannen, verminderen dynamische rimpels.

Voor rimpels die je krijgt door het natuurlijke verouderingsproces, zoals bijvoorbeeld de neus-lippen plooi, worden fillers gebruikt. In geval van diepe dynamische rimpels kan ook worden gekozen voor een combinatie van Botox en fillers.

Mythe 2: Alle Botox is hetzelfde

Weer een misverstand. Botox is de naam van een merk dat botuline toxine levert. Botuline toxine is ook onder andere merknamen verkrijgbaar, zoals Bocouture en Azzalure. De kwaliteit van de verschillende Botuline Toxines is hetzelfde gebleken. Wel is van Bocouture aangetoond dat het minder draageiwitten bevat. Dit verkleint de kans op resistentie en kan zelfs bij patiënten, die resistent zijn voor het merk Botox of Azzalure, weer resultaten geven.

Nog een groot misverstand is dat men vaak het idee heeft dat de Botox kant en klaar wordt aangeleverd.

De arts die de Botox bestelt, krijgt deze in poedervorm aangeleverd. Voor gebruik wordt deze poeder aangemaakt met fysiologisch zout in de verhouding die de fabrikant voorschrijft. Hierbij moet opgemerkt worden, dat wanneer je meer dan de voorgeschreven hoeveelheid fysiologisch zout gebruikt, de werking hetzelfde blijft, maar alleen van kortere duur is.

botox naald

Mythe 3: Van Botox krijg je een uitdrukkingsloos gezicht

Wanneer je na een behandeling met Botox je gezicht niet meer kunt bewegen, ben je niet altijd goed behandeld. De Botox is dan wellicht te sterk aangebracht in de zones aangebracht. Rondom de mond moet je zeer voorzichtig zijn met het gebruik van Botox. Gaat dit niet goed, dan kan je de spieren die je normaal gesproken gebruikt om te spreken niet goed meer gebruiken. Een ‘bevroren’ voorhoofd en frons kan het zogenoemde ‘pokerface-effect’ veroorzaken.

Daarom is het ook belangrijk dat je de behandeling door een arts laat uitvoeren met kennis van zaken en voldoende ervaring. Dan kan je er zeker van zijn dat je plezier zult hebben van het effect van de behandeling.

Mythe 4: Als je eenmaal met Botox begint kom je er niet meer vanaf

Het is inderdaad waar dat mensen die eenmaal een Botox behandeling hebben gehad er over het algemeen later weer om komen. Dat heeft echter niets met verslaving of andere problematiek te maken, maar gewoon omdat ze ontzettend tevreden over de resultaten waren. Men wil dat frisse jeugdige uiterlijk dat je met Botox krijgt gewoon houden.

Mythe 5: Botox is alleen geschikt voor cosmetische doeleinden

Lang voordat Botox voor cosmetische doeleinden werd gebruikt werd het onder andere in de neurologie gebruikt, bijvoorbeeld bij spasmen van de spieren in de hals, het gezicht en van de armen en benen.

Heden ten dage zijn er ook nog steeds legio medische problemen die met Botox behandeld worden. We noemen er een aantal:

Spanningshoofdpijn of migraine;
Overmatig transpireren van handen, voeten, oksels;
Tandenknarsen;
Incontinentie.

 

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Afspraak

Boek eenvoudig direct online een afspraak of neem contact op voor vragen en verzoeken.