Dermaceutic Cosmo Peel

 

Wat is TCA Peeling

De meesten van ons zijn inmiddels allemaal wel bekend met het concept ‘peeling’ van de huid. Hiervoor zijn dan ook diverse soorten scrubs en gezichtsmaskers verkrijgbaar. Dat werkt allemaal prima voor een lekkere frisse huid en voor het verwijderen van dode huidcellen.

Een zelfde soort concept kan worden gebruikt om kleine cosmetische problemen die er aan de huid zijn, te verhelpen. In dit artikel leggen wij uit wat er mogelijk is met een TCA peeling. Dit is een peeling met Trichloorazijnzuur (TCA).

Neem contact op

Verbetering van de huid en huidoppervlak

Trichloorazijnzuur is een sterk zuur dat inwerkt tot op de oppervlakkige lederhuid. Een TCA peeling zorgt voor een snelle vernieuwing van de opperhuid. TCA vernietigd als het ware de ‘watermantel’ van de eiwitten van de behandelde huid. Hierdoor gaan de huidcellen dood en wordt de huid als het ware gedwongen om nieuwe cellen aan te maken, zodat een nieuwe frisse huidlaag ontstaat. Deze nieuwe huidlaag ontstaat onder de oude en beschadigde huidlaag, die gaat vervellen en ruimte maakt voor de nieuwe huidlaag.

De nieuwe huidlaag die dan tevoorschijn komt heeft een betere structuur en een egalere pigmentatie. De TCA Peeling acne littekens ervaring is geweldig. Grote poriën, littekens, acne en pigmentvlekken zullen aanzienlijk verminderen. Het TCA peeling resultaat is dat de uitstraling van de huid jeugdiger en frisser is geworden.

De TCA Peeling is een sterkere peeling dan de reguliere fruitzuur-peeling, waardoor er minder behandelingen nodig zijn en het resultaat aanzienlijk beter is. De TCA Peeling is een zogenaamde ‘combi-Peeling’. Dit wil zeggen dat de Peeling in verschillende fasen kan worden uitgevoerd waardoor een veilig en vooral krachtig resultaat wordt bereikt. Het doel van een combinatiepeeling is om het gelijkmatig inwerken van de werkzame bestanddelen te garanderen, zodat de huid op alle plaatsen even diep wordt behandeld.

tca-peeling

TCA-peeling ofwel vervellen

Peeling is het Engelse woord voor afpellen of vervellen. Bij een chemische Peeling wordt de huid middels een zuur oppervlakkig verwond waarna de huid opnieuw kan genezen. Na de regeneratie van de huid krijgt deze huid een andere structuur dan daarvoor. Je gaat dus eigenlijk door de TCA Peeling vervellen. Daarna zal de huid gladder en egaler zijn. Een Peeling is dan ook een zeer geschikte techniek om fijne rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en pigmentaties kunnen hiermee behandeld worden.

Voor wie is de TCA-peeling geschikt

De TCA Peeling is geschikt voor mannen en vrouwen die huidverbetering wensen in het gelaat, hals, décolleté en handen.

Indicaties zijn bijvoorbeeld:
• Behandeling van pigmentvlekken
• Behandeling van fijne rimpels (waaronder ook bijvoorbeeld de kraaienpootjes)
• Behandeling van acné
• Behandeling van littekens
• Behandeling van open poriën
• Het verjongen van de verouderde huid
• Lichter en witter maken van de huid
• Sproeten verwijderen
• Zwangerschapsmaskers
• Ouderdomsvlekken

Voor wie is de TCA-peeling niet geschikt

De TCA-peeling behandeling is niet geschikt voor de sterk Mediterrane, Aziatische en Negroïde huidtypen vanwege het risico op pigmentvorming. Kortom, TCA Peeling donkere huid is niet aan te bevelen. Voor deze huidtypen bestaan andere behandelingen waarmee hetzelfde resultaat verkregen kan worden. Op zoek naar een nog diepere peel? Lees hier meer over Dermaceutic Cosmo Peel Forte.


TCA-peeling behandeling in Amsterdam

Tijdens het consult zal de arts beoordelen of een Peeling aansluit bij uw vraag en geschikt is voor uw klacht. Er zal uitvoerig worden gekeken naar uw huid en vervolgens zal er beoordeeld worden of uw wensen haalbaar zijn. Vervolgens zal er, door de arts, een behandelplan worden opgesteld.
Tijdens een Peeling behandeling zal het gezicht vooraf uitvoerig worden gereinigd waarna de werkelijke behandeling zal aanvangen. De behandeling kan en wordt zonder verdoving verricht. De Peeling vloeistof zal gelijkmatig op het gelaat worden aangebracht. Dit zal na enkele minuten een schrijnend gevoel geven. Op het moment dat de Peeling de juiste diepte heeft bereikt, zal het gelaat (of het behandelde gebied) worden ingesmeerd met de speciale crème. Dit zal het schrijnende gevoel direct doen afnemen, hydrateert en beschermt de huid zodat het herstel van de huid direct kan beginnen. Een behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten.

TCA-peeling resultaat

Na afloop van de behandeling wordt de behandelde huid direct ingesmeerd met een crème. Dit zal door de cliënt zelf thuis voortgezet worden. De arts adviseert u welke crème het beste gebruikt kan worden. Na de behandeling zal de huid er donkerder uitzien en enige vlekken kunnen merkbaar zijn. De huid kan strak aanvoelen. Deze verschijnselen verdwijnen snel na de behandeling. In de meeste gevallen is de huid na enkele dagen genezen en wordt het resultaat van de Peeling zichtbaar. Bij diepe Peelings kan de huid nog enkele weken licht rozerood van kleur blijven. Na de behandeling dient de cliënt, totdat de huid volledig is hersteld, niet te zonnen of gebruik te maken van een hoogtezon. Dit om pigmentatieafwijkingen te voorkomen. Het gebruik van een sun-block is aan te raden.

Mogelijke complicaties
Pigmentafwijkingen zoals hypopigmentatie (verminderde pigment) of hyperpigmentatie (zeldzaam); Jeuk; Roodheid.

Meest gestelde vragen over tca peeling

Wat is TCA Peeling?
Een TCA Peeling is een chemische peeling waarbij de huid oppervlakkig wordt beschadigd zodat deze gaat vervellen. Als de huid dan weer geneest, heb je eigenlijk een ‘nieuwe’ huid. Gladder en met een fijnere structuur. Rimpels en beschadigingen verminderen aanzienlijk. TCA Peeling acne is daarom ook een populaire behandeling.

Voor hoeveel procent is een TCA Peeling veilig?
Doordat wij het gehele proces van de peeling onder controle hebben en door de beste ingrediënten voor de peeling te gebruiken en onze jarenlange ervaring, kunnen wij rustig stellen dat de peelings die wij uitvoeren voor 100% veilig zijn.

Is TCA-peeling een pijnlijke behandeling?
Ja en nee. De pijn die wordt ervaren tijdens deze behandeling is een beetje afhankelijk van de omvang van de behandeling en de gevoeligheid van de patiënt. Over het algemeen wordt de behandeling goed verdragen zonder verdoving.

Mislukt de behandeling wel eens?
Bij onze kliniek is een dergelijke behandeling nog nooit mislukt. Bij ondeskundige behandeling is het wel goed mogelijk dat de behandeling niet goed verloopt en dat het resultaat dan ook niet bevredigend is.

Is de behandeling alleen geschikt voor vrouwen?
Nee, zeker niet! Bij ons in de kliniek worden steeds vaker ook mannen behandeld die op zoek zijn naar een gavere huid.

Wordt de behandeling door de zorgverzekeraar vergoed bij een medische indicatie?
Dat is per zorgverzekeraar en verzekeringsvorm verschillend. Informeer, indien gewenst, bij de zorgverzekeraar wat de voorwaarden voor vergoeding zijn, voordat je de behandeling laat doen.

Zijn er veel patiënten die na een TCA-peeling later terugkomen voor nog een peeling?
Een enkele keer. Als er een goede peeling is gedaan, kun je daar soms wel jaren lang plezier van.

Kan ik een TCA-peeling ook gewoon zelf thuis doen?
De TCA-peeling die je bij de drogist koopt, bevatten aanzienlijk minder TCA. Dit is om te voorkomen dat er ondeskundig met het zuur wordt omgegaan en de gevolgen vervelend zouden kunnen zijn.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

I’m very happy with the upper eyelid correction by doctor James. I’ve been thoroughly informed about the procedure. The surgery went very well, leaving me with hardly visible wounds at first. The recovery time was quick, with no bruising. Three months later I’m enjoying the result while discreet scares continue to heal and fade away. I’m happy with the overall results and happy I did what I was long afraid to do.
Aleksandra van Dieren
Aleksandra van Dieren
21:51 24 Sep 22
Do you want to have amazing cosmetic treatments and for a good price too? Go to Easy Cosmetics! I’ve been coming there since the beginning and I know for sure that Toby is the best there is! I recommend Easy Cosmetics. You will love it too!
D J
D J
15:52 25 Sep 21
By far the best place for botox in Amsterdam !!!
Michael Brown
Michael Brown
10:11 12 Jul 21
My first visit to this clinic and very satisfied with the advice, the treatment and the (natural) results and the price! My treatment was performed by Dr. Fouché and I definitely recommend this clinic !!
Barry Peeters
Barry Peeters
06:09 14 May 21
Ik ben echt heel erg tevreden goed advies en de behandeling was ook helemaal top heel blij met het resultaat
Danielle Bockel
Danielle Bockel
10:21 13 May 21
Excellent experience with eyelid correction. Very good result, James Fouche is very good.
evelien kok
evelien kok
09:09 20 Feb 21
Doctor Fouche is the best!
Fariesa A
Fariesa A
11:45 15 Jan 21
Zeer fijne en mooie kliniek. De arts, mevrouw Visser, neemt uitgebreid de tijd en voert de behandeling zeer vakkundig en professioneel uit. Kan deze kliniek zeker aanbevelen.
W.M.A. Jansen
W.M.A. Jansen
16:45 11 Dec 19
Dit is al mij tweede behandeling bij Easycosmetics en ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Warm en vriendelijke personeel! Ze nemen alle tijd die je nodig hebt om het behandelplan uit te leggen. Uitstekende kliniek!
Tessa Karels
Tessa Karels
06:27 26 Jun 19
Zeer tevreden over de behandelingen Botox die ik de afgelopen jaren hebt gedaan bij Toby Makmel. Geeft goed advies over wat het beste bij je gezicht past, zonder dat het er te overdreven uitziet en er natuurlijk uit blijft zien. Zeer tevreden vaste klant.
Elly Koper
Elly Koper
08:11 14 Mar 19
Very detailed attention and personal care at competitive pricing.
Emiel van Wegen
Emiel van Wegen
06:43 18 Sep 18
Ik was daar voor mijn wangen, bij Toby Makmel! Hele lieve arts die precies vertelt wat je nodig hebt! ( en wat niet ). Easy cosmetics is zeker een aanrader!!
D Hagi
D Hagi
19:19 27 Jul 18
I was hesitant at first to visit easycosmetics. However I have been on 2 occasions and I am very happy with the service offered and with the results. Dr Makmel listens really well and does not impose any intervention, but gives you suggestions based on what he sees and what you would like.. People I told about the visit as well as people who didn't know have been commenting me on how much rested and younger I look. I would definitely recommend Dr Makmel
Jonathan Anthony
Jonathan Anthony
11:08 23 May 18
I've been going here for years to get rid of my frown lines and Toby Makmel has never disappointed me. I'm a happy customer.
Lineke Brinkman
Lineke Brinkman
22:39 20 Mar 18