Ooglidcorrectie

 

Bij vermoeide blik en wallen

Overhangende oogleden, wallen of afhangende wenkbrauwen?

Bij klachten van overhangende oogleden, wallen of afhangende wenkbrauwen kan een ooglidcorrectie een passende oplossing voor u zijn.Overhangende bovenoogleden creëren vaak een vermoeide blik waardoor u er moe uit kunt zien, terwijl u dat niet bent. In sommige gevallen kunnen overhangende bovenoogleden zelfs uw zicht beperken met als gevolg hoofdpijn en klachten van vermoeidheid. Daarnaast kunnen overhangende oogleden zorgen voor meer rimpelvorming op het voorhoofd.

Door het voorhoofd ongemerkt continu op te trekken, verlicht dit het zware gevoel op de ogen. Een ooglidcorrectie kan dan niet alleen een esthetisch effect hebben, maar u kunt zich een stuk prettiger gaan voelen. Indien deze ingreep toch te vroeg is kan een wenkbrauw lift met Botox tijdelijk een oplossing bieden.De operatie duurt ongeveer 45 minuten en wordt uitgevoerd onder locale verdoving. De ingreep wordt zeer goed verdragen.


Vrijblijvend consult

Voorafgaand aan een ooglidcorrectie vindt er bij Easy Cosmetics een vrijblijvend consult plaats. De arts bespreekt uw situatie, wensen en de behandeling uitvoerig met u. Nadat u bij ons op consult bent geweest kunt u kiezen of u overgaat tot een behandeling bij Easy Cosmetics. De arts geeft u mogelijkheden voor het inplannen van uw ooglidcorrectie.

Neem contact op

Tijdens uw consult vraagt de arts naar uw medische voorgeschiedenis en uw medicijngebruik. Wanneer u bij ons op consult komt voor een ooglidcorrectie is het belangrijk uw medicijngebruik goed te kennen. U kunt hiervoor een medicatieoverzicht van uw apotheek opvragen. Zo hebben wij een duidelijk beeld van de medicatie die u gebruikt en kunnen wij u daardoor beter begeleiden.

De behandelingen zullen door cosmetisch arts James Fouché en Dr. Oren Lapid, plastisch chirurg, worden uitgevoerd.

Aanvullende informatie over de ingreep

Voorzorg voor de operatie

Zorg dat u uw ingreep plant in een voor u niet al te drukke periode. Neem de tijd voor uw herstel. Het is verstandig om ontspannen uw ingreep tegemoet te gaan. Dit bespoedigt uw herstel.

U kunt, indien gewenst, 14 dagen voor de ingreep beginnen met het innemen van Arnica D4 of D6 druppels of pillen. Deze kunnen blauwe plekken soms helpen te verminderen. Arnica is verkrijgbaar bij apotheek en drogist. Arnicacrème is niet aan te raden.

De operatie

Een ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Hieronder staat in duidelijke stappen aangegeven hoe de arts te werk gaat.

1) De arts tekent uw huid af voor de operatie.

2) U krijgt een lokale verdoving onder de huid. Deze injectie kan een klein beetje pijn veroorzaken, maar de verdoving doet snel haar werk en de pijn van de injectie is zeer tijdelijk.

3) Tijdens de operatie wordt het teveel aan huid en spier verwijderd. Ook wordt zo nodig onderhuids vet bij de operatie verwijderd.

4) De huidranden worden gehecht. Op de wond worden, indien nodig, kleine pleistertjes aangebracht. Deze worden dan bij de controle verwijderd.

Voor en Na foto’s


 

 

 

 

Minder Bloedverlies

Om bloeden tijdens de behandeling tegen te gaan, wordt gebruik gemaakt van verdovingsvloeistof met adrenaline. Omdat adrenaline de bloedvaatjes dicht knijpt, komt er in het algemeen weinig bloed vrij. Eventuele lekkende bloedvaatjes worden gedicht met behulp van een klein elektrisch signaal.

Na de behandeling

U kunt direct na de behandeling weer naar huis. Het is verstandig om iemand mee te nemen die u naar huis kan brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om per taxi weer naar huis te gaan wanneer u niemand heeft om u op te halen. Het is niet mogelijk om zelf te rijden, dit is wettelijk ook niet toegestaan.

Om zwellingen na de operatie tegen te gaan, is het mogelijk uw ogen te koelen. Dit mag u een paar keer per dag doen, wanneer u daar behoefte aan heeft.

Het is verstandig om het rustig aan te doen na de operatie. Vermijd zwaar werk (tillen, sporten etc.) Na een dag of drie kunt u langzaamaan weer beginnen met licht huishoudelijk werk of administratief werk, maar houdt u er rekening mee dat u een ingreep heeft ondergaan.

De napijn wordt door iedereen anders ervaren. Meestal volstaat een paracetamol om dit tegen te gaan. De herstelperiode verloopt verder pijnloos.

Bij het gebruik van littekencrème is het verstandig deze pas na 10 dagen na de operatie te gaan gebruiken. U kunt deze crème het meest voordelig aanbrengen met een wattenstaafje. Dit is ook het meest hygiënisch.

Verdoving

Bij Easy Cosmetics kiezen we voor een lokale verdoving en geen narcose. Bij een narcose verslappen de aangezichtsspieren waardoor de behandeling minder nauwkeurig kan worden uitgevoerd. Bij een narcose duurt uw behandeling minimaal drie uur en bij een lokale verdoving kunt u na de ingreep meestal meteen naar huis. Bijwerkingen van een narcose, zoals misselijkheid, slap voelen e.d. zijn er dan ook niet.

Bloedverdunners

Wanneer u bloedverdunners gebruikt verzoeken wij u ons dit tijdens het consult duidelijk te melden. Indien u de trombosedienst bezoekt, verzoeken wij uw INR gegevens mee te nemen. Over het algemeen is het niet noodzakelijk om te stoppen met uw bloedverdunnende medicijnen. De chirurg zal dit altijd met u bespreken.

Algemene informatie

Vervoer: het is niet aan te raden om na de ingreep zelfstandig auto te rijden. Het is verstandig om iemand mee te nemen of het openbaar vervoer of taxi te nemen.

Contactlenzen: Wanneer u contactlenzen draagt kunt u deze tot 14 dagen na de operatie niet dragen. Zorg ervoor dat u een bril op de juiste sterkte heeft.

Sporten: Het is aan te raden een maand niet te sporten. Uiteraard kunt u gewoon wandelen, gewoon fietsen, maar krachtsporten en sporten zoals tennissen, hardlopen, (kick)boksen, en dergelijke zijn af te raden. Dit beïnvloedt uw herstel. Houdt u zich aan de opgegeven termijn om sporten tijdelijk te vermijden.

Werken: Afhankelijk van het werk dat u doet is het mogelijk om 2 tot 3 dagen na de operatie weer te gaan werken. Dit houdt in dat u lichamelijke inspanning (zoals tillen) beter kunt vermijden. De kans op een nabloeding wordt hierdoor vergroot.

Hygiëne: Ogen zijn gevoelig. Ze kunnen immers weinig hebben. Zorgt u ervoor dat u bij het schoonmaken van uw ogen schone handen heeft en het materiaal (washandjes/wattenschijfjes e.d.) dat u gebruikt ook schoon is. Zo voorkomt u infecties en ontstekingen. Mochten er onverhoopt toch ontstekingen ontstaan, neem dan contact op met onze arts.

In de zon: Het is beter om de eerste twee maanden na uw ingreep uw ogen te beschermen tegen zonlicht. Gebruik een zonnebril en tevens een goede zonnecrème of sunblock om uw ogen te beschermen.

Herstel: Uw ooglidcorrectie neemt enige tijd in beslag. De eerste dagen na de ingreep ziet u nog niet gelijk het ‘oogverblindende’ resultaat. En hoe vaker u in de spiegel kijkt, des te meer onzeker het u maakt. Geef het de tijd. Na 5-7 dagen is de zwelling meestal verdwenen en nemen de eventuele blauwe plekken ook af.

Resultaat: het resultaat van een ooglidcorrectie blijft vaak vijf tot vijftien jaar zichtbaar. Uiteraard is dit van een aantal factoren afhankelijk: het verouderingsproces, de leefwijze en factoren zoals, roken, drinken en overmatig zonlicht.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak voor een consult.

Bijwerkingen en complicaties

Bij een ooglidcorrectie treden zelden bijwerkingen en complicaties op. Wanneer u, na het lezen van deze informatie, nog vragen heeft, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze assistentes staan u graag te woord en helpen u graag bij uw vragen.

Elke chirurgische ingreep kent het risico op een allergische reactie op bijvoorbeeld de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Daarnaast, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, bestaat er altijd een (geringe) kans op bijvoorbeeld het ontstaan van een infectie. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie zeer gering. In enkele gevallen kan er sprake zijn van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat.

Tijdens het consult zult u uitgebreid over de mogelijke bijwerkingen worden geïnformeerd en ontvangt u informatie welke u op uw gemak kunt doornemen.

Easy Cosmetics is een botox kliniek in Amsterdam die continue in ontwikkeling is op het gebied van injectables en kleine chirurgische ingrepen.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

I’m very happy with the upper eyelid correction by doctor James. I’ve been thoroughly informed about the procedure. The surgery went very well, leaving me with hardly visible wounds at first. The recovery time was quick, with no bruising. Three months later I’m enjoying the result while discreet scares continue to heal and fade away. I’m happy with the overall results and happy I did what I was long afraid to do.
Aleksandra van Dieren
Aleksandra van Dieren
21:51 24 Sep 22
Do you want to have amazing cosmetic treatments and for a good price too? Go to Easy Cosmetics! I’ve been coming there since the beginning and I know for sure that Toby is the best there is! I recommend Easy Cosmetics. You will love it too!
D J
D J
15:52 25 Sep 21
By far the best place for botox in Amsterdam !!!
Michael Brown
Michael Brown
10:11 12 Jul 21
My first visit to this clinic and very satisfied with the advice, the treatment and the (natural) results and the price! My treatment was performed by Dr. Fouché and I definitely recommend this clinic !!
Barry Peeters
Barry Peeters
06:09 14 May 21
Ik ben echt heel erg tevreden goed advies en de behandeling was ook helemaal top heel blij met het resultaat
Danielle Bockel
Danielle Bockel
10:21 13 May 21
Excellent experience with eyelid correction. Very good result, James Fouche is very good.
evelien kok
evelien kok
09:09 20 Feb 21
Doctor Fouche is the best!
Fariesa A
Fariesa A
11:45 15 Jan 21
Zeer fijne en mooie kliniek. De arts, mevrouw Visser, neemt uitgebreid de tijd en voert de behandeling zeer vakkundig en professioneel uit. Kan deze kliniek zeker aanbevelen.
W.M.A. Jansen
W.M.A. Jansen
16:45 11 Dec 19
Dit is al mij tweede behandeling bij Easycosmetics en ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Warm en vriendelijke personeel! Ze nemen alle tijd die je nodig hebt om het behandelplan uit te leggen. Uitstekende kliniek!
Tessa Karels
Tessa Karels
06:27 26 Jun 19
Zeer tevreden over de behandelingen Botox die ik de afgelopen jaren hebt gedaan bij Toby Makmel. Geeft goed advies over wat het beste bij je gezicht past, zonder dat het er te overdreven uitziet en er natuurlijk uit blijft zien. Zeer tevreden vaste klant.
Elly Koper
Elly Koper
08:11 14 Mar 19
Very detailed attention and personal care at competitive pricing.
Emiel van Wegen
Emiel van Wegen
06:43 18 Sep 18
Ik was daar voor mijn wangen, bij Toby Makmel! Hele lieve arts die precies vertelt wat je nodig hebt! ( en wat niet ). Easy cosmetics is zeker een aanrader!!
D Hagi
D Hagi
19:19 27 Jul 18
I was hesitant at first to visit easycosmetics. However I have been on 2 occasions and I am very happy with the service offered and with the results. Dr Makmel listens really well and does not impose any intervention, but gives you suggestions based on what he sees and what you would like.. People I told about the visit as well as people who didn't know have been commenting me on how much rested and younger I look. I would definitely recommend Dr Makmel
Jonathan Anthony
Jonathan Anthony
11:08 23 May 18
I've been going here for years to get rid of my frown lines and Toby Makmel has never disappointed me. I'm a happy customer.
Lineke Brinkman
Lineke Brinkman
22:39 20 Mar 18