Botox Voorhoofd

botox voorhoofd

Die vervelende voorhoofdsrimpels

Er is geen ontkomen aan! We krijgen ze allemaal, voorhoofdsrimpels! Alleen, de één eerder dan de ander. Met name voor diegenen die ze eerder krijgen dan leeftijdsgenoten, kan het zeer frustrerend zijn. Velen hebben het gevoel dat gedacht wordt dat je dan de hele dag door verbaasd bent of dingen niet begrijpt. Dit is immers de mimiek die bij deze rimpels hoort. Niets is minder waar natuurlijk, maar het blijft vervelend.

In dit artikel lees je dat er heel gemakkelijk iets aan te doen is, zonder ingrijpende operaties. Wij kunnen het weten, omdat wij dagelijks mensen van deze vervelende rimpels verlossen met Botox in het voorhoofd. Met succes!

Neem vrijblijvend contact op

Wat zijn eigenlijk voorhoofdsrimpels?

Eigenlijk zijn het gewoon gezichtsrimpels die iedereen krijgt ten gevolge van het ouder worden. De huid wordt iets minder elastisch en het collageengehalte neemt iets af. Hierdoor kunnen lijnen, groeven of rimpels in het gezicht verschijnen.

In dit artikel behandelen we de voorhoofdsrimpels. Deze verschijnen als horizontale lijnen op het voorhoofd in het gebied onder je haarlijn en boven je wenkbrauwen. Het kan ook zo zijn dat je verticale rimpels krijgt, de zogenaamde ‘fronsrimpel’. Hiervoor verwijzen we je graag naar ons artikel “Weg met die norse blik!” dat helemaal gewijd is aan de fronsrimpel.

Natuurlijk kan je zelf iets aan die voorhoofdsrimpels doen, door bijvoorbeeld de huid goed te hydrateren met een goede crème en voldoende water te drinken, maar zoals iedereen wel weet is het effect hiervan minimaal.

Hoe worden de voorhoofdsrimpels veroorzaakt?

We weten allemaal dat je rimpels krijgt als je ouder wordt. Maar dan nog, hoe komt dat? Er zijn een aantal factoren die hierbij een rol spelen, waarvan je er een aantal zelf in de hand hebt. Goed om te weten dus! Hieronder hebben wij de grootste boosdoeners voor je op een rijtje gezet:

Leeftijd: Je huid wordt ouder en kwetsbaarder. Er worden minder natuurlijke oliën aangemaakt en ook het vet in de diepere huidlagen neemt af met het verstrijken van de jaren. Het gevolg hiervan is dat je huid iets losser en slapper wordt, waardoor rimpeltjes en plooien beter zichtbaar kunnen worden. Zelfs het botweefsel dat steun geeft aan de vorm van je gezicht, wordt minder, waardoor ook rimpels kunnen ontstaan en soms een ‘ingevallen gezicht’;

Zon: Het ultraviolette licht van de zon heeft ook een negatief effect op je huid. Het versnelt de huidveroudering, doordat het bindweefsel van je huid afbreekt. De elastinevezels en het collageen in het bindweefsel zorgen voor de kracht en ook de elasticiteit van je huid. Logisch dus, dat zonnebaden je huid niet ten goede komt;

Expressie: Alle mimische bewegingen die je met je gezicht maakt, zorgen op termijn voor rimpels. Als je bijvoorbeeld steeds je wenkbrauwen optilt om zo je woorden kracht bij te zetten, kan je verwachten dat je eerder voorhoofdsrimpels krijgt. Dat komt omdat telkens wanneer je een gezichtsspieren beweegt er onder je huid een groeve ontstaat, die na verloop van tijd, als je huid wat ouder is en niet meer zo flexibel, niet meer ‘gladgestreken’ kan worden door je huid.

Roken: Nog een boosdoener, roken! Door te roken versnel je het verouderingsproces, waardoor je de vorming van rimpels bespoedigt. De bloedtoevoer naar je huid vermindert namelijk doordat je rookt.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Een oplossing!

In veel gevallen is de oplossing om van je voorhoofdsrimpels af te komen eenvoudig. Door middel van een botox behandeling van het voorhoofd waarbij een aantal injecties met Botox (Botuline Toxine) worden geplaatst, ben je voor 3 tot 4 maanden verlost van die ontsierende rimpels in je voorhoofd.

Wat doet Botox tegen rimpels in je voorhoofd?

Kort gezegd, Botox laat spieren tijdelijk ontspannen. Onze arts weet precies welke spieren ervoor zorgen dat voorhoofdsrimpels ontstaan. Door deze te behandelen met Botox, ontspannen zij zich en verdwijnen jouw rimpels helemaal, of bijna helemaal, afhankelijk van de diepte van de rimpels. Binnen een paar dagen is het resultaat van de botox behandeling voorhoofd goed zichtbaar.

Het kan zijn dat een Botox behandeling alleen niet voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken. In dat geval kunnen de resterende rimpels eventueel nog behandeld worden met de Viscoderm Hydrobooster behandeling.

Wat is de procedure als ik een Botox voorhoofd behandeling wil?

Wanneer je besluit gebruik te willen maken van onze diensten, nodigen wij je uit voor een intake gesprek. Samen met de arts bespreek je wat voor jou de beste behandeling is. Er wordt gekeken of je een geschikte kandidaat bent voor een Botox (Botuline Toxine) behandeling. Om dit te bepalen informeert onze arts naar jouw gezondheid, eventuele allergieën en medicijngebruik.

Vervolgens wordt besproken wat je precies kunt verwachten van de botox voorhoofd behandeling en of dit overeenkomt met jouw wensen.Er wordt een afspraak gemaakt voor een behandeling bij ons in de kliniek.

Wenkbrauwlift:Het komt regelmatig voor dat mensen die ervoor kiezen om rimpels in het voorhoofd aan te pakken met een Botox behandeling, dit graag willen combineren met een wenkbrauwlift. Wanneer er sprake is van een beetje afgezakte wenkbrauwen of overtollige huid van de bovenoogleden, zorgt deze behandeling in combinatie met de botox voorhoofd behandeling voor een ‘frissere’ blik. Als je hier belangstelling voor hebt, bespreek dit dan tijdens het consult met de arts

Neem vrijblijvend contact op

Hoe verloopt de Botox behandeling?

 • Je komt op de afspraak in de kliniek. De arts stelt je op je gemak en je neemt plaats in de behandelstoel.
 • Er is in principe geen verdoving nodig voor een Botox behandeling, omdat met zeer fijne naaldjes wordt gewerkt, die slechts het gevoel van een speldenprik geven. Indien je dit wenst, kan een verdovende crème op de te behandelen huid gesmeerd worden.
 • Direct na het inspuiten kunnen rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen. Deze verdwijnen doorgaans binnen 20 minuten.
 • Er is geen napijn te verwachten.
 • Je krijgt informatie mee met een aantal tips voor direct na de behandeling.

Na de behandeling adviseren wij:

 • De eerste twee uur niet te gaan liggen;
 • De eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sport;
 • Op te passen met zon in de zomer;
 • Niet te masseren;
 • De eerste 2 uur het gebied af en toe aan te spannen.

Wanneer is een Botox behandeling af te raden voor mijn voorhoofdsrimpels?

 • Wanneer je aan een bepaalde spierziekte lijdt;
 • In combinatie met sommige antibiotica;
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Bij ernstig afhangende oogleden ten gevolge van overmatige huid;
 • Bij een ‘verzakt’ voorhoofd ten gevolge van overmatige huid.

Je ziet, het is dus van groot belang om onze arts van alle feiten op de hoogte te stellen, zodat deze de best mogelijke behandeling kan adviseren.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Voor de behandeling adviseren wij om:

 • 36 uur van te voren geen alcohol te gebruiken*;
 • 36 uur van te voren geen NSAID’s (ibuprofen, naproxen, diclofenac) te gebruiken.*

*De bovengenoemde stoffen werken namelijk bloed verdunnend, waardoor, als deze stoffen in jouw bloed zitten, kleine blauwe plekjes kunnen ontstaan op de punten waar je geïnjecteerd wordt.

Hoe lang blijft botox in voorhoofd?

Na een Botox (Botuline Toxine) behandeling zijn de rimpels sterk verzacht of helemaal verdwenen en ontstaan er geen nieuwe rimpels in het behandelde gebied, gedurende de tijd dat de Botox effect heeft. Het deel van de huid dat met Botox tegen de rimpels in het voorhoofd is behandeld voelt zeer aangenaam en ontspannen aan. Na een periode van 3 tot 4 maanden is de Botox uitgewerkt en kan de behandeling desgewenst herhaald worden.

Botox voorhoofd voor en na

Benieuwd naar de resultaten van een botox behandeling in het voorhoofd? Hieronder vind je verschillende foto’s van patiënten die je voor zijn gegaan. Bedenk daarbij wel dat ieder persoon en ieder gezicht weer anders is. Ook hebben onze patiënten verschillende redenen gehad om een botox behandeling te laten uitvoeren. De resultaten kunnen daardoor per persoon verschillen.

Voor en Na botox

Vragen en antwoorden:


Rimpels voorhoofd: botox of fillers, werken ze op dezelfde manier?

Nee, in het geheel niet. De fillers vullen de rimpels en andere ingevallen delen van het gelaat op en geven extra volume waar nodig. Botox zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, zodat deze geen rimpels veroorzaken.

Heeft mijn gezicht geen uitstraling meer na een Botox behandeling?

Zeker wel. Door ondeskundig gebruik, wanneer er bijvoorbeeld te veel Botox wordt gebruikt, kan er sprake zijn van een uitstraling zonder emoties. Bij ons bent u echter in zeer goede handen en is hier geen kans op!

Kan ik verslaafd raken aan Botox?

Nee, dat is niet mogelijk. Het is vaak wel zo dat mensen die éénmaal een Botox behandeling hebben gehad, terugkomen voor volgende behandelingen, omdat ze tevreden zijn over de resultaten. Maar of dat een verslaving is?

Klopt het dat Botox na diverse behandelingen langer werkt dan 3 tot 4 maanden?

Nee, dit is niet het geval, al lijkt dat vaak wel zo. Dat komt omdat de huid zich herstelt van de ergste rimpels gedurende de periode dat de spieren ontspannen zijn. De rimpels verdwijnen niet echt, maar worden soms lichter. U kunt vaak na verloop van tijd wel langer wachten met de volgende Botox behandeling.

Wat kost botox in je voorhoofd?

Ontdek hier hoe duur een botox behandeling van het voorhoofd is in onze kliniek in Amsterdam.

Meer weten?

Als je na het lezen van de informatie nog vragen hebt, schroom dan niet om even contact op te nemen. Wij staan je graag te woord!

Neem vrijblijvend contact op

 

I’m very happy with the upper eyelid correction by doctor James. I’ve been thoroughly informed about the procedure. The surgery went very well, leaving me with hardly visible wounds at first. The recovery time was quick, with no bruising. Three months later I’m enjoying the result while discreet scares continue to heal and fade away. I’m happy with the overall results and happy I did what I was long afraid to do.
Aleksandra van Dieren
Aleksandra van Dieren
21:51 24 Sep 22
Do you want to have amazing cosmetic treatments and for a good price too? Go to Easy Cosmetics! I’ve been coming there since the beginning and I know for sure that Toby is the best there is! I recommend Easy Cosmetics. You will love it too!
D J
D J
15:52 25 Sep 21
By far the best place for botox in Amsterdam !!!
Michael Brown
Michael Brown
10:11 12 Jul 21
My first visit to this clinic and very satisfied with the advice, the treatment and the (natural) results and the price! My treatment was performed by Dr. Fouché and I definitely recommend this clinic !!
Barry Peeters
Barry Peeters
06:09 14 May 21
Ik ben echt heel erg tevreden goed advies en de behandeling was ook helemaal top heel blij met het resultaat
Danielle Bockel
Danielle Bockel
10:21 13 May 21
Excellent experience with eyelid correction. Very good result, James Fouche is very good.
evelien kok
evelien kok
09:09 20 Feb 21
Doctor Fouche is the best!
Fariesa A
Fariesa A
11:45 15 Jan 21
Zeer fijne en mooie kliniek. De arts, mevrouw Visser, neemt uitgebreid de tijd en voert de behandeling zeer vakkundig en professioneel uit. Kan deze kliniek zeker aanbevelen.
W.M.A. Jansen
W.M.A. Jansen
16:45 11 Dec 19
Dit is al mij tweede behandeling bij Easycosmetics en ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Warm en vriendelijke personeel! Ze nemen alle tijd die je nodig hebt om het behandelplan uit te leggen. Uitstekende kliniek!
Tessa Karels
Tessa Karels
06:27 26 Jun 19
Zeer tevreden over de behandelingen Botox die ik de afgelopen jaren hebt gedaan bij Toby Makmel. Geeft goed advies over wat het beste bij je gezicht past, zonder dat het er te overdreven uitziet en er natuurlijk uit blijft zien. Zeer tevreden vaste klant.
Elly Koper
Elly Koper
08:11 14 Mar 19
Very detailed attention and personal care at competitive pricing.
Emiel van Wegen
Emiel van Wegen
06:43 18 Sep 18
Ik was daar voor mijn wangen, bij Toby Makmel! Hele lieve arts die precies vertelt wat je nodig hebt! ( en wat niet ). Easy cosmetics is zeker een aanrader!!
D Hagi
D Hagi
19:19 27 Jul 18
I was hesitant at first to visit easycosmetics. However I have been on 2 occasions and I am very happy with the service offered and with the results. Dr Makmel listens really well and does not impose any intervention, but gives you suggestions based on what he sees and what you would like.. People I told about the visit as well as people who didn't know have been commenting me on how much rested and younger I look. I would definitely recommend Dr Makmel
Jonathan Anthony
Jonathan Anthony
11:08 23 May 18
I've been going here for years to get rid of my frown lines and Toby Makmel has never disappointed me. I'm a happy customer.
Lineke Brinkman
Lineke Brinkman
22:39 20 Mar 18