Botox behandeling

Wat u moet weten over Botox

Wat is een Botox behandeling?

Een behandeling met Botox is eenvoudig en houdt in dat er op bepaalde plekken kleine hoeveelheden Botuline Toxine wordt ingespoten door middel van een injectie met een zeer fijne naald. Het middel zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende spieren stagneert waardoor de spieren tijdelijk stil worden gehouden. Dit resulteert in verminderde gezichtslijnen en rimpels die veroorzaakt worden door deze spierbewegingen. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt ook door beiden gebruikt. Botox is een veilig en succesvol middel gebleken waarmee inmiddels ruim 25 jaar positieve ervaring bestaat in de cosmetische praktijk.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Waarom een Botox behandeling?

Botox behandelingen worden met succes uitgevoerd om onder andere mimische rimpels zoals fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels te doen verdwijnen of verminderen. Dit is één van de meest populaire behandelingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn voor gezichtsverjonging! Daarnaast is Botox een uitermate geschikt middel om bijvoorbeeld overmatig zweten onder de oksels (axillaire hyperhidrosis) tegen te gaan waardoor meerdere malen per dag de bovenkleding verwisselen tot het verleden behoort. Tenslotte zijn er de laatste jaren ook gunstige effecten en resultaten bereikt bij het toepassen van Botox bij de behandeling tegen migraine, spierspanningshoofdpijn en tandenknarsen. Een veelgemaakte denkfout is dat Botox ook voor vollere lippen ingezet kan worden. Dit is onjuist.

Hoe gaat een Botox behandeling?

Intake met de cosmetisch arts in Amsterdam

Voordat de daadwerkelijke Botox behandeling plaatsvindt, heb je eerst een intake gesprek. Hiervoor kom je langs bij een van onze artsen in Amsterdam. Tijdens dit gesprek zal worden bepaald of je geschikt bent om de gewenste behandeling met Botox te ondergaan. De arts zal nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen. Ook zal duidelijk naar voren komen wat jouw verwachtingen zijn. Op zijn beurt zal de arts dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn, zodat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen verwachtingen en haalbaarheid.

De behandeling met Botox

​​Zodra je situatie geschikt bent bevonden voor een behandeling, zullen er foto’s worden genomen om zo het resultaat achteraf te kunnen vergelijken. Tijdens de behandeling injecteert de arts de Botox in de vooraf bepaalde spiergroep. In principe vindt er geen verdoving plaats voor een behandeling met Botox, omdat er gebruik wordt gemaakt van een hele fijne injectienaald. Deze geeft het gevoel van een speldenprik. Indien je dit toch nog bezwaarlijk vindt, kan er een verdovende crème worden gebruikt voorafgaande aan de behandeling. Houdt er dan rekening mee dat deze crème wel enige tijd moet intrekken. Door de dunne naald houd je geen littekens over aan de Botox behandeling. Het consult en de Botox behandeling duren gezamenlijk gemiddeld 20 minuten. Een behandeling met Botox kost per spiergroep €130,-. Bekijk het hele overzicht voor de tarieven per behandeling.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Na de behandeling

Na de behandeling zijn er weinig bijwerkingen. Direct na het inspuiten kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meerderheid van de gevallen na twintig minuten niet meer zichtbaar. Er is geen sprake van napijn. Na de behandeling krijg je informatie met tips voor na de behandeling.

Het effect van een behandeling met Botox

Resultaat

Het effect van Botox houdt doorgaans drie tot vier maanden aan. Daarna kan een behandeling worden herhaald als dat gewenst is. Naarmate de Botox vaker wordt toegepast, kan het effect ook langer merkbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat is dat de huid minder tot geen rimpels meer vertoont op de behandelde gebieden. Tevens zorgt de Botox ervoor dat er ook minder rimpels kunnen ontstaan.

Voor en na

Meest uitgevoerde Botox behandelingen

Botox tegen rimpels Botox tegen hoofdpijn en migraine Botox tegen overmatig zweten Botox tegen spierspanning kaken Botox tegen tandenknarsen

 

Waar wordt Botox nog meer voor ingezet?

Medische indicaties van Botox 

Botox is een medicijn, een toxine, dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Artsen gebruiken het in lage doseringen voor meerdere medische indicaties. Botox is dus niet alleen maar bedoeld om rimpels te verminderen. De laatste jaren is er steeds meer duidelijk over de medische indicaties van Botox. Daartoe behoren bijvoorbeeld:

 • Vermindering van rimpels en het verbeteren van het uiterlijk
 • Overmatig zweten onder de oksel, maar ook aan de handen en op het behaarde hoofdhuid
 • Cervicale dystonie: een neurologische aandoening die ernstige spiercontracties van de nek en schouders veroorzaakt
 • Blefarospasme: oncontroleerbare trekkingen van het ooglid
 • Scheelzien
 • Chronische migraine en spanningshoofdpijn
 • Tandenknarsen en klemmen van de kaken
 • Overactieve blaas
 • Spierspasmen
 • Overmatig blozen
 • Rosacea

Cosmetische indicaties van Botox

Het injecteren heeft als doel om bepaalde, door spieractiviteit veroorzaakte rimpels, te behandelen. Deze rimpels, zogenaamde dynamische rimpels, kunnen worden veroorzaakt door het herhaaldelijk willekeurig of onwillekeurig aanspannen van bepaalde spieren,. Een rimpelbehandeling met een injectable is effectief bij de aanpak van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes (of lachrimpels).

Ook wordt het gebruikt voor de behandeling van een zogenaamde tandvleeslach, gummy smile, laag hangende mondhoeken, laaghangende wenkbrauwen, sinaasappelhuid van de kin, in alle gevallen volgens hetzelfde principe. Soms wordt botox in de hals toegepast, indien de halsspier overmatig actief is. Rimpels verminderen met Botox is een behandeling welke relatief eenvoudig is te ondergaan.

Voordelen van cosmetische behandelingen met Botox

Botox is een niet-chirurgische oplossing om lijnen en rimpels op het voorhoofd, frons, rondom de ogen, de nek en rond de mond te verminderen. Cosmetische behandelingen zoals een wenkbrauwlift maken dat uw gezicht minder vermoeid lijkt, waardoor u een jeugdige uitstraling krijgt.

Verschillende merken Botox

Er zijn diverse merken beschikbaar. Voor het onderdrukken van rimpelvorming met Botuline toxine type A wordt onder meer het merk Botox gebruikt. Andere bekende merken zijn Azzalure, Dysport en Bocouture Xenomin. Wie er niet naar vraagt, zal tussen de diverse merken in principe geen verschil zien, maar ze zijn allemaal net een beetje anders. De verschillen op een rij:

Botox

Dit is het bekendste merk. Geleverd in grote verpakkingen en geschikt voor de behandeling van medische aandoeningen. In kleinere verpakkingen draagt het de naam Vistabel, welke uitermate geschikt is voor cosmetische ingrepen zoals de behandeling van diverse soorten rimpels. Botox is geschikt voor elke dynamische rimpel zoals de fronsrimpel, maar is ook bruikbaar om van overmatige transpiratie af te komen.

Bocouture

Bocouture (Xeomin) is een botuline toxine dat minder eiwitten bevat dan de andere merken. Een voordeel hiervan is dat je er (bijna) niet immuun voor kunt worden en dat het minder kans geeft op een overgevoeligheidsreactie. . Bocouture is gemakkelijk te vervoeren en dus zeer praktisch. Een voordeel van Bocouture is dat dit middel niet gekoeld hoeft te worden. Voor wat betreft de werking is er tussen Botox en Bocouture in feite geen verschil: beiden zijn uitermate geschikt om kleinere gebieden te injecteren, werken heel subtiel en zijn ideaal om er natuurlijke resultaten mee te behalen.

Azzalure

Net als Botox is Azzalure (voormalige Dysport) geschikt om vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen (fronsrimpel) en naast de ogen (kraaienpootjes) te behandelen. Daarnaast is Azzalure ook geschikt voor het behandelen van overmatig zweten onder de oksels. Uit onderzoek is gebleken dat alle drie commercieel beschikbare merken veilig zijn bij cosmetische toepassingen.

Wie mogen botox behandelingen uitvoeren?

Cosmetische behandelingen met Botox mogen alleen door BIG-geregistreerd artsen worden uitgevoerd. Schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten mogen deze behandelingen niet uitvoeren. Het maakt daarbij niet uit of de uitvoerend arts nog een andere specialisatie heeft gedaan. Het belangrijkste is dat de arts ervaring heeft met het middel dat via injecties wordt toegediend, deze behandelingen regelmatig uitvoert en zijn kennis bijhoudt met nascholing en trainingen. Alle artsen bij Easy Cosmetics zijn aangesloten bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Meest gestelde vragen over Botox

Wat is Botox en hoe werkt het?

Botox is een natuurlijk eiwit dat de communicatie tussen de zenuw en spier blokkeert en voorkomt hiermee het samentrekken van de spier. De perfecte behandeling die rimpels en lijntjes kan verzachten.

Wat zijn de risico’s van Botox?

Botox wordt middels injecties ingebracht, hiermee bestaat het risico op een blauwe plek. Onbedoeld kan een aangrenzende spier worden mee behandeld en hiermee een ongewenst resultaat geven, bijvoorbeeld een afhangend ooglid of wenkbrauw. Een allergische reactie op Botox is zeer zeldzaam. Botox is een veilig middel gebleken waar nauwelijks risico’s aan verbonden zijn, mits de juiste hoeveelheid gebruikt wordt. Bij een te grote hoeveelheid Botox kunnen er complicaties ontstaan.

Wat zijn de adviezen na een Botox behandeling?

Na de Botox behandeling adviseren wij 24 uur geen sport uit te voeren, geen sauna te gebruiken of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast wordt geadviseerd gedurende enige uren na de behandeling niet te masseren ter plaatse van de behandeling om ongewenste spreiding van Botox te voorkomen. Tenslotte is het advies om de eerste 4 uur aansluitend aan de behandeling niet helemaal plat te gaan liggen of langdurig voorover gebukt werkzaamheden uit te voeren ( bijv. tuinieren).

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?

Botox is een behandeling waarbij de spier wordt ontspannen en daarmee rimpels die door het samentrekken van een spier ontstaan voorkomen. Een filler behandeling wordt toegepast wanneer er sprake is van volumeverlies of bij de wens om meer volume of projectie te creëren.

Doet een behandeling met Botox pijn?

.Nee, een Botox behandeling doet geen pijn. De naald waarmee de Botox in de spiergroep gespoten wordt, is zo dun dat er alleen een klein speldenprikje te voelen is. Doorgaans ervaren patiënten dit niet als pijnlijk. Mocht een patiënt toch graag verdoving willen dan is er een speciale verdovingscrème waarmee we plaatselijk kunnen verdoven.

Hoe lang houdt het resultaat van een Botox behandeling?

Elk lichaam is anders en daarom is het op voorhand lastig te zeggen hoe lang je precies resultaat van de behandeling blijft zien. Doorgaans is het beste resultaat tot  3-4 maanden zichtbaar. Daarna kan, indien gewenst, de behandeling herhaald worden.

Wat zijn de kosten van een Botox behandeling?

Per spiergroep kost een behandeling met Botox €130,-. Bespreek tijdens de intake goed met de arts welke spiergroepen je graag wilt laten behandelen. Hierop kan de arts een gerichte prijsindicatie geven.

Hoe snel is het effect van Botox zichtbaar?

De Botox heeft enige tijd nodig om aan te slaan en effect te geven. Het effect zal gemiddeld genomen binnen 72 uur langzaam zichtbaar worden. Binnen een week zie je het meeste resultaat en binnen 2 weken is het optimale resultaat zichtbaar.

Krijg ik littekens van de behandeling?

Doordat er tijdens de Botox behandeling gebruikt wordt gemaakt van een hele dunne naald krijgt de patiënt geen littekens van de behandeling. Wel kunnen er na de behandeling blauwe plekken of roodheden ontstaan op de plekken waar de Botox toegediend is. Deze plekken verdwijnen vanzelf.

Wanneer mag ik geen Botox behandeling doen?

Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, mag je geen behandeling met Botox ondergaan. Ook wanneer je een spierziekte of zenuwaandoening hebt, mag je in principe geen gebruik maken van Botox behandelingen ofwel in goed overleg met je behandelend medisch specialist. Tenslotte dien je bij een eerder ervaren overgevoeligheid voor Botox uiteraard voorzichtig te zijn.

Wanneer mag ik weer sporten na een Botox behandeling?

We raden af om binnen 24 uur na de behandeling met Botox te gaan sporten. Maak in deze tijd ook geen gebruik van een zonnebank of sauna. Sporten bevorderd namelijk de bloedsdoorloop. Botox heeft juist even de tijd nodig om in te kunnen werken. Door te vroeg te gaan sporten bestaat de kans dat de Botox niet goed kan worden opgenomen en vervolgens wordt afgevoerd. Hierdoor zal er minder of geen resultaat zichtbaar zijn.

Is een Botox behandeling wel veilig?

Botox is niet gevaarlijk als het in de juiste hoeveelheden toegediend wordt. Ga daarom altijd naar een kliniek met (BIG geregistreerde) ervaren cosmetisch artsen. Deze weten precies hoeveel Botox ze per behandeling moeten gebruiken.

Waar worden de behandelingen met Botox uitgevoerd?

Onze kliniek bevindt zich aan de A.J. Ernststraat 735 in Amsterdam. Neem vrijblijvend contact op of plan een consult in met een van onze artsen.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Ervaringen

 

I’m very happy with the upper eyelid correction by doctor James. I’ve been thoroughly informed about the procedure. The surgery went very well, leaving me with hardly visible wounds at first. The recovery time was quick, with no bruising. Three months later I’m enjoying the result while discreet scares continue to heal and fade away. I’m happy with the overall results and happy I did what I was long afraid to do.
Aleksandra van Dieren
Aleksandra van Dieren
21:51 24 Sep 22
Do you want to have amazing cosmetic treatments and for a good price too? Go to Easy Cosmetics! I’ve been coming there since the beginning and I know for sure that Toby is the best there is! I recommend Easy Cosmetics. You will love it too!
D J
D J
15:52 25 Sep 21
By far the best place for botox in Amsterdam !!!
Michael Brown
Michael Brown
10:11 12 Jul 21
My first visit to this clinic and very satisfied with the advice, the treatment and the (natural) results and the price! My treatment was performed by Dr. Fouché and I definitely recommend this clinic !!
Barry Peeters
Barry Peeters
06:09 14 May 21
Ik ben echt heel erg tevreden goed advies en de behandeling was ook helemaal top heel blij met het resultaat
Danielle Bockel
Danielle Bockel
10:21 13 May 21
Excellent experience with eyelid correction. Very good result, James Fouche is very good.
evelien kok
evelien kok
09:09 20 Feb 21
Doctor Fouche is the best!
Fariesa A
Fariesa A
11:45 15 Jan 21
Zeer fijne en mooie kliniek. De arts, mevrouw Visser, neemt uitgebreid de tijd en voert de behandeling zeer vakkundig en professioneel uit. Kan deze kliniek zeker aanbevelen.
W.M.A. Jansen
W.M.A. Jansen
16:45 11 Dec 19
Dit is al mij tweede behandeling bij Easycosmetics en ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Warm en vriendelijke personeel! Ze nemen alle tijd die je nodig hebt om het behandelplan uit te leggen. Uitstekende kliniek!
Tessa Karels
Tessa Karels
06:27 26 Jun 19
Zeer tevreden over de behandelingen Botox die ik de afgelopen jaren hebt gedaan bij Toby Makmel. Geeft goed advies over wat het beste bij je gezicht past, zonder dat het er te overdreven uitziet en er natuurlijk uit blijft zien. Zeer tevreden vaste klant.
Elly Koper
Elly Koper
08:11 14 Mar 19
Very detailed attention and personal care at competitive pricing.
Emiel van Wegen
Emiel van Wegen
06:43 18 Sep 18
Ik was daar voor mijn wangen, bij Toby Makmel! Hele lieve arts die precies vertelt wat je nodig hebt! ( en wat niet ). Easy cosmetics is zeker een aanrader!!
D Hagi
D Hagi
19:19 27 Jul 18
I was hesitant at first to visit easycosmetics. However I have been on 2 occasions and I am very happy with the service offered and with the results. Dr Makmel listens really well and does not impose any intervention, but gives you suggestions based on what he sees and what you would like.. People I told about the visit as well as people who didn't know have been commenting me on how much rested and younger I look. I would definitely recommend Dr Makmel
Jonathan Anthony
Jonathan Anthony
11:08 23 May 18
I've been going here for years to get rid of my frown lines and Toby Makmel has never disappointed me. I'm a happy customer.
Lineke Brinkman
Lineke Brinkman
22:39 20 Mar 18