Botox behandelingen  

Wat u moet weten over Botox

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Een behandeling met Botox is eenvoudig en houdt in dat er op bepaalde plekken kleine hoeveelheden Botuline Toxine wordt ingespoten door middel van een injectie met een zeer fijne naald. Het middel zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende spieren stagneert waardoor de spieren tijdelijk stil worden gehouden. Dit resulteert in verminderde gezichtslijnen en rimpels die veroorzaakt worden door deze spiertrekkingen. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt ook door beiden gebruikt.

Botox is een veilig en succesvol middel gebleken waarmee inmiddels ruim 20 jaar ervaring bestaat in de cosmetische praktijk. Botox behandelingen worden met succes uitgevoerd om onder andere mimische rimpels zoals fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels te doen verdwijnen of verminderen. Dit is één van de meest populaire behandelingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn voor gezichtsverjonging!

Hoe lang duurt een botox behandeling

Een botox behandeling neemt gemiddeld 20 minuten in beslag. De werking start gemiddeld na twee tot drie dagen en is optimaal na ongeveer twee weken. Het effect houdt drie tot vier maanden aan. Daarna kan een behandeling worden herhaald. Naarmate het middel vaker wordt toegepast kan het effect ook langer merkbaar zijn. In principe vindt er geen verdoving plaats voor een behandeling met Botox daar er gebruik wordt gemaakt van een hele fijne injectienaald. Deze geeft het gevoel van een speldenprik. Indien de klant dit toch nog bezwaarlijk vindt, kan er een verdovende crème worden gebruikt voorafgaande aan de behandeling.

Direct na het inspuiten kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meerderheid van de gevallen na twintig minuten niet meer zichtbaar. Er is geen sprake van napijn. Na de behandeling krijgt de klant informatie met tips voor de eerste uren na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat is dat de huid minder tot geen rimpels meer vertoont op de behandelde gebieden. Tevens zorgt de Botox ervoor dat er ook geen rimpels kunnen ontstaan.

Botox, niet alleen tegen rimpels…

Daarnaast is Botox een uitermate geschikt middel om overmatig zweten onder de oksels (hyperhidrosis Axillaris) tegen te gaan waardoor meerdere malen per dag de bovenkleding verwisselen tot het verleden behoort. Tenslotte zijn er de laatste jaren ook gunstige effecten en resultaten bereikt bij het toepassen van Botox bij de behandeling tegen migraine en spierspannings-hoofdpijn. Een veel gemaakte denkfout is dat Botox ook voor vollere lippen ingezet kan worden. Dit is onjuist.

 

Meest uitgevoerde botox behandelingen

Botox tegen rimpels Botox tegen hoofdpijn en migraine Botox tegen overmatig zweten Botox tegen spierspanning kaken Botox tegen tandenknarsen

 

Het traject met onze arts

Tijdens het eerste consult zal een advies en volledige informatie worden verstrekt betreffende de behandeling en de periode daaropvolgend. Uiteraard is er ook schriftelijke informatie beschikbaar.

Tijdens het gesprek met de arts zal worden bepaald of de klant geschikt is om een behandeling met Botox te ondergaan. De arts zal nadrukkelijk informeren naar de huidige gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen. Ook zal duidelijk naar voren komen wat de verwachtingen van de klant zijn. Op zijn beurt zal de arts dan beoordelen of deze verwachtingen haalbaar zijn, zodat er een duidelijke overeenstemming zal ontstaan tussen verwachtingen en haalbaarheid.

Zodra de klant geschikt is bevonden voor een behandeling zullen er foto’s worden genomen om zo het resultaat achteraf te kunnen vergelijken. De klant krijgt tevens formulieren met aandachtspunten met betrekking tot de nazorg.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Botox, waar wordt het nog meer voor ingezet?

Botox is een medicijn, een toxine, dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Artsen gebruiken het in kleine doses om meerdere (gezondheid)problemen te verhelpen. Daartoe behoren bijvoorbeeld:

  • tijdelijke afvlakking van rimpels en het verbeteren van je uiterlijk
  • overmatig zweten onder de oksels
  • cervicale dystonie: een neurologische aandoening die ernstige spiercontracties van de nek en   schouders veroorzaakt
  • blefarospasme: oncontroleerbare knipperen met de ogen
  • scheelzien
  • chronische migraine
  • overactieve blaas

Verschillende merken botox

Er zijn diverse merken beschikbaar. Voor het onderdrukken van rimpelvorming met Botuline toxine type A wordt onder meer het merk Botox gebruikt. Andere bekende merken zijn Azzalure, Dysport en Bocouture.  Een behandeling remt niet alleen de spierbewegingen die rimpels veroorzaken, maar wordt eveneens ingezet tegen bijvoorbeeld migraine, overmatig zweten en tandenknarsen. Wie er niet naar vraagt, zal tussen de diverse merken in principe geen verschil zien, maar ze zijn allemaal net een beetje anders. De verschillen op een rij:

Botox

Dit is het bekendste merk. Geleverd in grote verpakkingen en geschikt voor de behandeling van medische aandoeningen, in kleinere verpakkingen draagt het de naam Vistabel, welke uitermate geschikt is voor cosmetische ingrepen zoals de behandeling van diverse soorten rimpels. Botox is geschikt voor elke dynamische rimpel zoals de fronsrimpel, maar is ook bruikbaar om van overmatige transpiratie af te komen.

Bocouture

Bocouture is een botuline toxine, dat minder eiwitten bevat. Een voordeel hiervan is dat u er (bijna) niet immuun voor kunt zijn en dat het in principe altijd werkt. Bocouture is gemakkelijk te vervoeren en dus zeer praktisch. Een voordeel van Bocouture is dat dit middel niet gekoeld hoeft te worden. Voor wat betreft de werking is er tussen Botox en Bocouture in feite geen verschil: beiden zijn uitermate geschikt om kleinere gebieden te injecteren, werken heel subtiel en zijn ideaal om er natuurlijke resultaten mee te behalen.

Azzalure

Net als Botox is Azzalure geschikt om vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen (fronsrimpel) en naast de ogen (kraaienpootjes) te behandelen. Daarnaast is Azzalure ook geschikt voor het behandelen van overmatig zweten onder de oksels.

Uit onderzoek is gebleken dat alle drie commercieel beschikbare merken veilig zijn bij cosmetische toepassingen.

Cosmetische indicaties

Het injecteren heeft als doel om bepaalde, door spieractiviteit veroorzaakte rimpels, te behandelen. Deze rimpels kunnen worden veroorzaakt door het herhaaldelijk willekeurig of onwillekeurig aanspannen van bepaalde spieren, zogenaamde dynamische rimpels. Een rimpelbehandeling met een injecatble is effectief bij de aanpak van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes (of lachrimpels). Ook wordt het gebruikt voor de behandeling van een zogenaamde tandvleeslach, gummy smile, laaghangende mondhoeken, sinaasappelhuid van de kin, in alle gevallen volgens hetzelfde principe. Soms wordt Botox in de hals toegepast, indien de halsspier overmatig actief is. Rimpels verwijderen met Botox is een behandeling welke relatief eenvoudig is te ondergaan.

Botox Behandeling

Medische indicaties

Botuline Toxine wordt de laatste jaren ook effectief ingezet tegen spierspanningshoofdpijn en migraine klachten als ook overmatig zweten onder de oksels. Hiernaast wordt het steeds vaker geïnjecteerd bij tandenknarsen, spierspanning in de kaken, overmatig blozen en transpireren op het behaarde hoofdhuid.

Maak nu vrijblijvend een afspraak

Voordelen

Botox is een niet-chirurgische oplossing om lijnen en rimpels op het voorhoofd, frons, rondom de ogen, de nek en rond de mond te verhelpen. Cosmetische behandelingen zoals een wenkbrauw lift maken dat uw gezicht minder vermoeid lijkt, waardoor u een jeugdigere uitstraling krijgt.

Bij de behandeling tegen overmatig zweten wordt dit, vaak sociaal invaliderende, probleem op relatief eenvoudige wijze geminimaliseerd.

En kan spierspanningshoofdpijn en migraine terugdringen.

Wie mogen botox behandelingen uitvoeren?

Cosmetische behandelingen met Botox mogen alleen door BIG-geregistreerd artsen worden uitgevoerd. Schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten mogen deze behandelingen niet doen. Het maakt daarbij niet uit of de uitvoerend arts nog een andere specialisatie heeft gedaan. Het belangrijkste is dat de arts ervaring heeft met het middel dat via injecties wordt toegediend, deze behandelingen regelmatig uitvoert en zijn kennis bijhoudt met nascholing en trainingen.

Meest gestelde vragen over Botox

Wat is Botox en hoe werkt het?
Botox is een eiwit dat de communicatie tussen de zenuw en spier blokkeert en voorkomt hiermee het samentrekken van de spier. De perfecte behandeling die rimpels en lijntjes kan verzachten. Benieuwd wat Botox voor jou kan betekenen?

Hoe lang werkt Botox?
Een behandeling met Botox werkt tijdelijk en dient na ongeveer 3-4 maanden te worden herhaald.

Wat zijn de risico’s van Botox?
Botox wordt middels injecties ingebracht, hiermee bestaat het risico op een blauwe plek. Onbedoeld kan een aangrenzende spier worden mee behandeld en hiermee een ongewenst resultaat geven, bijvoorbeeld een afhangend ooglid of wenkbrauw. Een allergische reactie op Botox is zeer zeldzaam.

Wat zijn de adviezen na een Botox behandeling?
Na de Botox behandeling adviseren wij 24 uur geen sport uit te voeren, een sauna of zonnebank te gebruiken. Daarnaast wordt geadviseerd gedurende enige uren na de behandeling niet in de ogen te wrijven of te masseren ter plaatse van de behandeling om spreiding van Botox te voorkomen.

Wat is het verschil tussen Botox en fillers?
Botox is een behandeling waarbij de spier wordt ontspannen en daarmee rimpels die door het samentrekken van een spier ontstaan voorkomen. Een fillerbehandeling wordt toegepast wanneer er sprake is van volumeverlies of wens tot meer volume of projectie is. Mocht u zich afvragen welke behandeling voor u geschikt is? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op

Bekijk onze tarieven

Wij streven er naar om de prijzen van onze cosmetische behandelingen zo betaalbaar mogelijk te houden. Wij vinden het belangrijk dat onze behandelingen voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Bekijk prijslijst

Ervaringen

 

Do you want to have amazing cosmetic treatments and for a good price too? Go to Easy Cosmetics! I’ve been coming there since the beginning and I know for sure that Toby is the best there is! I recommend Easy Cosmetics. You will love it too!
D J
D J
15:52 25 Sep 21
By far the best place for botox in Amsterdam !!!
Michael Brown
Michael Brown
10:11 12 Jul 21
My first visit to this clinic and very satisfied with the advice, the treatment and the (natural) results and the price! My treatment was performed by Dr. Fouché and I definitely recommend this clinic !!
Barry Peeters
Barry Peeters
06:09 14 May 21
Ik ben echt heel erg tevreden goed advies en de behandeling was ook helemaal top heel blij met het resultaat
Danielle Bockel
Danielle Bockel
10:21 13 May 21
Excellent experience with eyelid correction. Very good result, James Fouche is very good.
evelien kok
evelien kok
09:09 20 Feb 21
Doctor Fouche is the best!
Fariesa A
Fariesa A
11:45 15 Jan 21
Zeer fijne en mooie kliniek. De arts, mevrouw Visser, neemt uitgebreid de tijd en voert de behandeling zeer vakkundig en professioneel uit. Kan deze kliniek zeker aanbevelen.
W.M.A. Jansen
W.M.A. Jansen
16:45 11 Dec 19
Dit is al mij tweede behandeling bij Easycosmetics en ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Warm en vriendelijke personeel! Ze nemen alle tijd die je nodig hebt om het behandelplan uit te leggen. Uitstekende kliniek!
Tessa Karels
Tessa Karels
06:27 26 Jun 19
Zeer tevreden over de behandelingen Botox die ik de afgelopen jaren hebt gedaan bij Toby Makmel. Geeft goed advies over wat het beste bij je gezicht past, zonder dat het er te overdreven uitziet en er natuurlijk uit blijft zien. Zeer tevreden vaste klant.
Elly Koper
Elly Koper
08:11 14 Mar 19
Very detailed attention and personal care at competitive pricing.
Emiel van Wegen
Emiel van Wegen
06:43 18 Sep 18
Ik was daar voor mijn wangen, bij Toby Makmel! Hele lieve arts die precies vertelt wat je nodig hebt! ( en wat niet ). Easy cosmetics is zeker een aanrader!!
D Hagi
D Hagi
19:19 27 Jul 18
I was hesitant at first to visit easycosmetics. However I have been on 2 occasions and I am very happy with the service offered and with the results. Dr Makmel listens really well and does not impose any intervention, but gives you suggestions based on what he sees and what you would like.. People I told about the visit as well as people who didn't know have been commenting me on how much rested and younger I look. I would definitely recommend Dr Makmel
Jonathan Anthony
Jonathan Anthony
11:08 23 May 18
I've been going here for years to get rid of my frown lines and Toby Makmel has never disappointed me. I'm a happy customer.
Lineke Brinkman
Lineke Brinkman
22:39 20 Mar 18
×
Bekijk video kliniek!